Το ΠΜΣ από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα έχει στενή συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο του CERN στη Γενεύη, τόσο με τα καθιερωμένα μαθήματα του ΠΜΣ μέσα στις εγκαταστάσεις του CERN, όσο και σε άλλους τομείς.
Μάρτιος - Απρίλιος 2014
Επίσκεψη των μεταπτυχιακών φοιτητών και ξενάγηση στις μοναδικές και υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών) στο πείραμα ATLAS, καθώς και στο μεγαλύτερο σύνολο των σημαντικών εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Κέντρου.
http://msc.tie.teiemt.gr/index.php/el/msc-tie-cern#sigFreeId70f6320657
Μάρτιος 2015
Επίσκεψη και πραγματοποίηση μαθημάτων στις εγκαταστάσεις του CERN. Οι φοιτητές μετά από καθημερινά μαθήματα έξι ημερών και μιας μέρας ξενάγησης στα πιο σημαντικά πειράματα, απέκτησαν μία μοναδική πιστοποίηση που δόθηκε πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο. Την ομάδα συνόδευσε ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Καθηγητής Δημήτριος Μπαντέκας, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ. Για την πραγματοποίηση αυτών των μαθημάτων με τίτλο "Science, Innovation and Transfer Technology" συνεργάστηκαν μεταξύ τους το ερευνητικό κέντρο CERN και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τα συγκεκριμένα μαθήματα προσφέρθηκαν για πρώτη φορά σε Έλληνες Μεταπτυχιακούς Φοιτητές από διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους Καθηγητές - Ερευνητές του CERN, όπως είναι οι: Ευάγγελος Γαζής, Μανώλης Τσεσμελής, Κώστας Φούντας, Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, Γιάννης Παπαφιλίππου, Νίκος Ζιώγας, Γιάννης Αποστολάκης, Ανδρομάχη Τσίρου, Dasanjh Manjit, Alessandra Lombardi και Jean Baptiste Lellement.
http://msc.tie.teiemt.gr/index.php/el/msc-tie-cern#sigFreeId04b57a76dd
Διαλέξεις
Διαλέξεις του κ. Ευάγγελου Γαζή, Καθηγητή Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Εθνικού Εκπροσώπου της Ελλάδας στο CERN. Ο κ. Γαζής διδάσκει στο ΠΜΣ μαθήματα για τις τεχνολογίες του CERN, την εξέλιξή τους και τη μεταφορά τους στην καθημερινότητά μας. Διακεκριμένοι καθηγητές και CEO μεγάλων επιχειρήσεων δίνουν διαλέξεις στο εν λόγω ΠΜΣ.
http://msc.tie.teiemt.gr/index.php/el/msc-tie-cern#sigFreeId1b36902708
Ιούνιος 2015
Το ΤΕΙ ΑΜΘ γίνεται και επίσημα ο πρώτος Εκπαιδευτικός Φορέας στον οποίο εγκαθίσταται Yπερυπολογιστής GRID με πιστοποίηση από το CERN. Πιο αναλυτικά, τα εγακαίνια του GRID πραγματοποιήθηκαν στις 09/06/2015, σε μια λαμπρή τελετή παρουσία του εκπροσώπου του CERN και διευθυντή του Τμήματος Υπολογιστών (IT Department) Frederic Hemmer, ο οποίος μαζί με τον εκπρόσωπο της ελληνικής αποστολής στο CERN Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Ευάγγελο Γαζή ανέλυσαν τις λειτουργίες αλλά και τα κέρδη όχι μόνο για τον κόσμο της έρευνας αλλά για την ίδια την κοινωνία της περιοχής. Το GRID αποτελεί ένα μεγάλο Τεχνολογικό Επίτευγμα για το ΤΕΙ ΑΜΘ και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο του CERN θα αποτελέσει ένα δυνατό "όπλο" για το Ίδρυμα και τους Φοιτητές του.
http://msc.tie.teiemt.gr/index.php/el/msc-tie-cern#sigFreeIdef53ad51c4
Σεπτέμβριος 2015
Πραγματοποίηση του πρώτου CERN School of Computing στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο Summer School του Ερευνητικού Κέντρο του CERN αποτελεί τη ναυαρχίδα του CERN στα διάφορα Summer Schools που διοργανώνει κάθε χρόνο. Τον Σεπτέμβριο του 2015 διοργανώθηκε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και από το Ερευνητικό Κέντρο του CERN και με τη συμμέτοχη του ΠΜΣ TIE. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του ΠΜΣ, δόθηκαν τα ECTS επιτυχούς συμμετοχής σε 80 Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς φοιτητές από όλοn τοn κόσμο.
http://msc.tie.teiemt.gr/index.php/el/msc-tie-cern#sigFreeIdc25fe62296
Μάιος 2016
Master Courses στο CERN για 3η συνεχή χρονιά. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του με το Ερευνητικό Κέντρο CERN στη Γενεύη, πραγματοποιεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα. Μετά την εγκατάσταση του Υπερυπολογιστικού Συστήματος CERN-GRID-TIER 2 στο ΤΕΙ ΑΜΘ καθώς και την διοργάνωση του CERN Summer School of Computing στην Καβάλα το Σεπτέμβριο του 2015, όπου δόθηκαν και τα ECTS στους συμμετέχοντες του Σχολείου μέσω του Μαθήματος "Scientific Computing for High-Energy Physics", επισκέφτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ερευνητικό Κέντρο CERN.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολούθησαν σειρά μαθημάτων μέσα στο Ερευνητικό Κέντρο που έγιναν θεσμός για το ΠΜΣ και διοργανώθηκαν από το CERN, το ΤΕΙ ΑΜΘ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας προσέφερε στους φοιτητές πιστοποίηση από το Ερευνητικό Κέντρο CERN με τίτλο "Master Courses Innovation and Transfer Technology", η οποία δίνεται μέσω του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος.
http://msc.tie.teiemt.gr/index.php/el/msc-tie-cern#sigFreeIdd6553de753
Μάιος 2017
ΠΜΣ και Master Courses CERN για 4η συνεχή χρονιά. Η συνεργασία του ΠΜΣ με το μεγαλό ερευνητικό κέντρο του CERN στη Γενεύη είναι από τα βασικά και αναπόσπαστα πλέον κομμάτια του μεταπτυχιακού. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολούθησαν και πάλι μία σειρά μαθημάτων που πραγματοποιούνται όπως κάθε χρόνο μέσα στις εγκαταστάσεις του CERN και διοργανώθηκαν από το CERN, το ΤΕΙ ΑΜΘ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι φοιτητές μας για ακόμα μία χρονιά να αποκτήσουν μία μοναδική πιστοποίηση από το Ερευνητικό Κέντρο CERN με τίτλο "Master Courses Innovation and Transfer Technology". Μία πιστοποίηση η οποία δίνεται μόνο μέσω του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος πανελλαδικά.
http://msc.tie.teiemt.gr/index.php/el/msc-tie-cern#sigFreeIdf2c064696a